HTML

CSVM

Friss topikok

Címkék

De ki is az a Linic? – avagy a Hernádi-ügy háttere, I. rész

2013.10.14. 09:25 CSVM

Most, hogy lassan Hernádi Zsolt MOL elnök-vezérigazgató személye fontosabb lesz, mint az egyiptomi és a szír válság, ideje lenne bepillantani a kulissza mögé is, amit a magyar sajtó – érthetetlen módon – eddig nem tett meg.

hernadi.jpgUgyanis a dolog egyáltalán nem arról szól, hogy Hernádi adott-e euro milliókat Sanadernek, vagy sem (saját kezűleg biztos nem), ez ugyanis csak a casus belli, aminek igazság- és valóságtartalmáról SOHA nem fogunk hitelt érdemlően megbizonyosodni. Egy tagadás, egy állítás – míg a halál el nem választ.

Ahhoz, hogy képünk legyen az egész ügy hátteréről, érdemes észrevenni a business.hr 2012. június 15-i cikkét, amelyben azt olvashatjuk, hogy

Cacic-i-Linic-pritiscu-ekonomiste_ca_large (1).jpga horvát kormány tegnap lemondott közel 1 milliárd kuna profitról, ami a kormánynak járt volna. Az olajvállalat magyar partnerének elvárhatóan ugyanezt kell tennie a június 19-i közgyűlésig. Az államot az AUDIO vezetője, Mladen Pejnovic fogja képviselni. (…) Ipari tanácsadók üdvözölték a kormány döntését. Habár egy kérdésben a kabinet nem hátrál meg, és ez annak a megállapodásnak a kérdése, hogy Linic pénzügyminisztert és Cacic gazdasági minisztert beválasszák az INA Felügyelő Testületébe. Milanovic miniszterelnök tegnap ismét megerősítette, hogy Brüsszel figyelmeztetése ellenére ez meg fog történni, ugyanis fenntartja azt az álláspontját, hogy ez nem jelent összeférhetetlenséget”. 

Ugyanezen a napon a Novi list hasábjain ez jelent meg:

„a Zoran Milanovic miniszterelnökkel hat hónappal a hivatalba lépése után készült interjúban Milanovic kijelenti, hogy bízik a csapatában. Tagadja, hogy bármiféle konfliktus lenne a koalíción belül. Az INA Felügyelő Testületét érintő kérdésre azt válaszolta, hogy a miniszterek dolgoznak a megoldáson. Mint mondta, az országnak kisebbségi tulajdona van az INA-n belül, így a horvát vezetőségi tagok nem tudnak minden tőlük telhetőt megtenni az összeférhetetlenség elkerülése kérdésében, még akkor sem tudnának „ha akarnák”. (…) Ami Linic kemény megjegyzéseit illeti, az Milanovic szerint annak köszönhető, hogy nagyon szívén viseli az INA sorsát.”

És fél évvel később robbant a bomba! December 12-én az Aktual erről számolt be:

Linic-i-Milanovic-Nije-nam-lako-cistimo-prljavstinu-koju-je-ostavio-HDZ_ca_large.jpg„Megjelentek az első jelek arra vonatkozóan, hogy Zoran Milanovic miniszterelnök és Slavko Linic pénzügyminiszter között egyre növekszik a feszültség, egy kormányközeli forrás szerint. A forrás azt állítja, hogy Linic egyre inkább felhívta magára a figyelmet közszerepléseivel, amiket nem egyeztetett sem az SDP vezetőivel, sem a kormány tagjaival. A beszámoló szerint Milanovic támogatja azt, amit a pénzügyminiszter tesz, de közelről figyeli a magatartását és vezetői kinevezéseit. A forrás szerint Milanovic felfigyelt rá, hogy miután Radimir Cacic kilépett a kormányból, Linic magához akarta ragadni a teljes felügyeletet az ország pénz-, és gazdasági ügyei felett. A miniszter a MOL-lal kapcsolatos legutóbbi kijelentésével is felbosszantotta a miniszterelnököt. Igen kritikusan nyilatkozott a MOL horvátországi tevékenységéről egy ideig, de

y207259466729346.jpgMilanovicot az bántotta leginkább, amikor Linic váratlanul kijelentéseket kezdett tenni arra vonatkozóan, hogy az Ivo Sanader elleni elsőfokú döntés kihatással lesz a MOL és a horvát kormány közötti kapcsolatokra. A miniszterelnököt számos alkalommal megkérdezték erről, de ő minden alkalommal visszautasította, hogy megjegyzést fűzzön a kérdéshez mindaddig, amíg a Sanader-ügyben a végső döntés meg nem születik. A HNS, mint koalíciós partner meg van győződve róla, hogy Linic megjegyzéseivel Cacic pozícióját kívánja megnehezíteni azzal, hogy irritálja a magyarokat. Milanovicnak az a döntése, hogy nem jelölte Linicet az INA Felügyelő Tanácsába úgy is értelmezhető, hogy limitálni kívánja Linic hatalmát”.                  

Itt van a kutya elásva.

De ki is ez a Slavko Linic, a Hernádi-ellenes támadások Richelieu-je?

Egy pártjában (SDP) népszerű és erős (üzlet)ember, Rijeka egykori főpolgármestere és az ottani privatizációk – hogyan is fogalmazzunk finoman? – koordinátora. Aki abbéli minőségében kötött véd- és dacszövetséget Robert Jezic-csel (szintén üzletember),

JE_I__378199S1.jpga Sanader-ügy koronatanújával. Lehet lassan kapiskálni a lényeget. S ha mindehhez hozzátesszük, hogy Linic 2000 és 2003 között az INA Felügyelő Tanácsának elnöke is volt, motivációja többszörösen érhetővé válik.

Mert az egész a fiumei kikötőből indult. S látszólag Linic magáévá tette a magyar katonanóta első két sorát:

„Fiumei kikötőben áll egy hadihajó,
Közepében, négy sarkában nemzetiszín zászló”.

S valóban, a messze földön híres horvát hazafiság álcája mögé bújva törekszik saját érdekeit érvényesíteni.

40 komment · 1 trackback

Címkék: MOL INA Hernádi Zsolt Linic

A bejegyzés trackback címe:

https://csvm.blog.hu/api/trackback/id/tr525567576

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.10.15. 12:13:05

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nincs1itt 2013.10.14. 22:28:03

Mindez még a legmesszemenőbbekig sem jelenti azt, hogy Hernádi ne lenne sáros. Aki ismeri, tudja, hogy mekkora tetű, és hát pénzért?? Pénzért bármit...!

Köz-Legény 2013.10.14. 22:44:56

Ez teljesen nyilvánvalóan horvát belpolitikai ügy, az egyik párt elítélte a másikat, és most igazolást keres erre a tettére, pl. azzal, hogy tettestársat kreál.

Persze, mint minden nagy üzletnél, valószínűleg itt is valaki jól járt, de annak, hogy Hernádi személyesen adja át Sanadernek a táska pénzt, kb. akkor esélye van, mint hogy Orbán Viktor személyesen fuvarozza a szavazni kívánó bajai állampolgárokat.

Márpedig itt ennek az esetnek a fabrikálásának vagyunk szemtanúi.

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2013.10.14. 22:56:22

Orbán ne bújtasd tovább a szotyolatársad, hisz tiszta...nem?

Ennyire hülye nem lehet a magyar!!!

A szocik után várva a normálisabb kormányzást, erre sokkal rosszabbat kaptunk.
Nem látjátok, hogy meg vagyunk vezetve mindenhol.
Amihez nyúlnak ezek, csak a káosz, fejetlenség, mutyi,harag, értetlenkedés. De a sajátjaik szépen gyarapodnak.
Ez az ostoba Zsigó, bajai cukrász is naponta a pofádba hazudja a nemzeti szarokat!

Nincs elég orvos, rosszak az utak, halálba küldik a rokkantakat, de milliárdok mennek stadionokra, ócsai lakógettóra, MOL részvényekre, felesleges gáztározókra,...stb!

Emberek a szarból a fosba léptünk.
De ezek sunyibbak, gonoszabbak, álszentebbek szoci mentoraiknál.

Ha nem mész el szavazni, addig csalnak, megint kétharmaduk lehet.

Mindenki hozza nyilvánosságra, írja ide, küldje el titkosan a hiteles sajtónak, ha fidesz simlit, mutyit, szemétséget észlel bárhol!!
Meg kell tisztítani az országot a szeméttől!

Orbán banda takarodj és többet ne gyújtsd fel a tévészékházat!

Erő e-meló 2013.10.15. 00:32:42

A magyar sajtó tényleg harmatgyengén szerepelt az ügyben eddig. A nagy kussolásból akár arra is lehetne következtetni, hogy a magyar félnek valami nagy takargatnivalója van, pedig szerintem inkább a tények feltárása állna az érdekében. Csak hát erre nem képes a média legtöbb szereplőja, inkább az agyatlan pártcsatározásokban éli ki magát

Érdemes lenne folytatni a horvát televény felszántását. Annyi már most látszik, hogy egy uszkók kalóztanya füstös sötétjében van elrejtve az igazság valahol

Wagem 2013.10.15. 02:25:28

@Bayer birkamenet Zsolt élősködő here, te takarodj!: Retek. Az már a csecsemők is tudják, hogy a tv. székházat az öszödi hibbant Gyújtotta fel Görényivel.A cigókat is ők lövették le, mindezeket azért, hogy polgárháborús hangulatot zűrzavart keltve nyugodtan halászgathassanak a zavarosban, többek között az unió milliárdok saját zsebbe juttatva.Ezért örjöng a nyomorult nap mint nap.Szorul a hurok a nyakatok körül.Jövőre a már most biztos 4/5 után végetek van szarevők.A mol-ina ügy persze hogy horvát belügyi háború.Olvasd el mi van a tahó fejed felett tisztán leírva.A tudjuk, te akkora gyökér vagy h.a saját neved mellé is x-eket vakargatsz.Honnan tudnád mi folyik körülötted te toprongy.Hiszen még mindíg Baján vagy.

Mészáros Laci 2013.10.15. 06:08:16

@nincs_itt:

Minden felsővezető lehet "tetű" azok számára, akiknek épp nem kedvez.

Mészáros Laci 2013.10.15. 06:10:22

@Erő e-meló:

Csak az újabb ingerre éhező újságolvasó érdeke a szenzáció. A hír szereplőjének nem érdeke a szenzáció. Lásd még a Havária hírügynökség egykori szlogenjét: a legtöbb vért tőlünk kapja.

­DezInf 2013.10.15. 07:17:07

@Bayer birkamenet Zsolt élősködő here, te takarodj!:

És kire szavazzanak protezsáltjaid ?

Csak azért kérdem, mert pl Bajnai is kiállt Hernádi mellett, és Mesterházyék is inkább mellette állnak, mint ellene.

­DezInf 2013.10.15. 07:19:38

@Bayer birkamenet Zsolt élősködő here, te takarodj!:

Gyurcsány és Bajnai volt az első és utolsó rendszerváltás óta, akik tömegesen verettek ellenzékieket kormányzásuk alatt, beazonosíthatatlan karhatalmistákkal.
A fogdákban meztelenre vekőztetve térdepeltették, alázták a foglyokat.
Pusztán azért mert ellenzékiek.

Ennyit tudtok meg a neveteket tetvek !

SOHA TÖBBÉ MSZP DIKTATÚRÁT !!

dr Smittpálelnökúr 2013.10.15. 07:22:48

@­DezInf: te ugyanolyan hülye vagy, mint wagem.

Pamuk 2013.10.15. 07:46:39

EZ A DOLOG CSAK ARRÓL SZÓL, HOGY HERNÁDI BŰNÖS-E?!

Minden más ködösítés, és butítás.
Miért firkálsz ilyen vállalhatatlan szemeteket, mint ez a cikk is itt???

Szolo 2013.10.15. 08:57:11

@Erő e-meló:
A tényállás teljesen át lett rágva már. Mit lehetne még feltárni?
- A Sanader-per egyik gyanúsítottja azt állította a saját büntetésének mérséklése érdekében (vádalku), hogy Hernádi pénzen vette meg az irányítási jogokat.
- A horvát államapparátus kínos küszködése ellenére sem tudta az állítást igazolni.

Ha a sajtó tovább feszegetné a témát, csak a horvát állam haragját vonná magára, amivel nyerni már nem nyerhet, viszont veszíteni sokat tud. A délszlávok eléggé hirtelen-haragúak...

mrbateman 2013.10.15. 09:18:32

Kedves Zsolt!

Be kell pakolni a táskába felülni a cégesre és leszállni Zágrábban.

Ha tényleg nincs semmi, akkor izzadjanak egy nagyot az eljárással, ha van, akkor sem egyszerű bizonyítani.

Persze vállalni kell, hogy legrosszabb esetben ülni kell 2-3 évet, de a nagypálya már csak ilyen.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2013.10.15. 09:46:36

De ki is az az uby.hu?

az uby.hu haluska ibolya bejegyzett domainje. haluska ibolya amúgy a kdnp honlapját is szerkeszti. egyposztos pártalkalmazott-bloggal index-címlapra lehet kerülni...

algebraicvarietyshow.tumblr.com/post/64099945550/az-ubypresszt-jol-fizeti-a-kdnp-az-uby-hu-haluska

Mészáros Laci 2013.10.15. 10:29:06

@A Hannibal Lektűr-attitűd:

Szerintem a választásban egy icipici szerepe téma aktualitásának és a posztban felvetett új szempontok szerinti körüljárásának is szerepe lehetett. De talán tévedek, és tényleg az index új irányvonala a KDNP-nek nyal.

Mészáros Laci 2013.10.15. 10:32:52

@mrbateman:

Ez is egy lehetséges szcenárió, gyanítom, hogy a részvényesek morzsinkálták egy kicsit, mielőtt elvetették.

Egyébként azt tanácsolom, hogy tölts el néhány hetet tárgyalóteremben bűnügyek tárgyalásán, hogy az eljárások tényszerűségéről alkotott képed a realitásokhoz közelebb kerüljön.

Mészáros Laci 2013.10.15. 10:42:38

@Szolo:

"A horvát államapparátus kínos küszködése ellenére sem tudta az állítást igazolni."

Ezt igazolni nem nagyon lehet, az ilyen pénzek olyan csatornákon szoktak folyni, hogy a kifizetés nemigen köthető a MOL-hoz. Bár láttunk már varón karjút (épp Magyarországon).

A pénzt valóban megkapta Sanader? Ez is homályos, ha a mostani horvát kormánynak ennyire fontos Sanader elásása, akkor elkészülnek az ehhez szükséges bizonyítékok.

Talán könnyebben megvizsgálható, hogy a történet szereplői (MOL, horvát állam, Robert Jezic) összességében milyen időtávon milyen eredménnyel jött ki a menedzsment jogok átvételéből és persze hogy ez mennyire volt prognosztizálható a megállapodáskor. Vagyis, a "Cui prodest" elv mentén.

Mária Pirézia 2013.10.15. 10:51:45

Újabb egyposztos blog. Emlékszünk még a napraforgó blogra? :)

mrbateman 2013.10.15. 12:04:57

@Mészáros Laci: Egy nem túl együttműködő terheltet elítélni meglehetősen nehéz eurokonform módon úgy, hogy az egyetlen bizonyíték - egyelőre, ezért mondom, hogy állni kell elébe - az, hogy találkoztak egy helyiségben, ahol beszélgettek és ki volt kapcsolva a mobiltelefonjuk.

Innentől kezdve, ha nem vállalom az eljárást, akkor okkal keltem a gyanúját, hogy azért ennél több is van a háttérben.

Mészáros Laci 2013.10.15. 12:12:43

@mrbateman:

1. Az eurokonform módra ballisztikus ívben tesznek bármely európai országban, ha belpolitikai érdekek azt diktálják.

2. Ha Hernádi mint magánszemély esetleg szívesen ülne is 2-3-10 évet horvát börtönben, MOL vezérként, a részvényesek érdekeit is tekintetbe kell vennie. Így fájó szívvel le kell mondania arról, hogy nyugdíjig hátralevő éveit egy stresszmentes horvát börtönben tölthesse.

Erő e-meló 2013.10.15. 12:37:50

@Szolo:
A horvátok hirtelen haragúak, meg Orbán is az. De ez a politikai vonal, a zsurnalisztáknak nem indulatokat kéne kelteni, hanem tényfeltárni. Arról, hogy mennyire korrupt a horvát biznisz, a közélet meg az igazságszolgáltatás. És ehhez még az olaj, a világ legsötétebb biznisze

Akkor talán nem írnának olyan baromságokat a kommentelők, hogy váltson Hernádi jegyet Zágrábba, ott majd eurokonform igazságot fognak szolgáltatni. Az EU legkorruptabb bírósága, majd pont az, bruhahaha!!!

Bár az is igaz, hogy butaság ellen lehetelen háborút nyerni, max egy csatát

mrbateman 2013.10.15. 13:05:01

@Mészáros Laci: nyilvánvaló, hogy egyedül a részvényesi értékteremtés miatt kellene Zágrábba menni.

Mészáros Laci 2013.10.15. 14:00:28

@mrbateman:

Nem vagyok sem MOL, sem INA részvényes, ezért csak a portfolio vonatkozó cikkeire hagyatkozhatom, szerintük a MOL árfolyamának kimondottan rosszat tenne, ha a horvátok a jelenlegi koncepciót követve bevarrnák Hernádit, akárcsak 2-3 évnyi előzetesbe is.

Nekem úgy tűnik, azzal, hogy a horvátok megérezték az orosz medve lehelletét a tarkójukon, kicsit átértékelik az esélyeiket, de ahhoz hogy látványos arcvesztés nélkül jöhessenek ki a helyzetből, kell néhány hónap diplomáciai csend, amíg a színfalak mögött legyilkolják egymást az érdekeltek.

mrbateman 2013.10.15. 14:32:49

@Mészáros Laci: a MOL árfolyamának az tenne kifejezetten rosszat, ha elmenne az INA...az egy másik kérdés, hogy az INA egyedül halott és a ruszkikon kívül csak mi és az OMV a potenciális partner (az olaszok és a PKN nem reális pálya) vagyis attól, hogy az INA-nak még szarabb lenne, az nem jó a MOL-nak.

Hernádi személye annyiból értékesnek tartott, hogy alapvetően NPV-k alapján döntő menedzser, de jó kapcsolatokkal rendelkezik a mindenkori magyar hatalmi elitnél, ergo nem lesz célpont az általa vezetett vállalat.
Nem ünnepelt zseni a faszi, csak a jelen helyzetben egy optimálisnak ítélt megoldás (a helyzetek változnak, olvass vissza a portfolio-n, hogy mik voltak az elemzői, piaci vélemények a személyéről a LEX-MOL környékén)...viszont annyira már nem optimálisan jó, hogy a személyéhez való ragaszkodás kockára tegye - akárcsak büszkeségből is eldöntött - az INA feletti irányítás és tulajdonjog esetleges elengedését.
A részvényesi érdek szempontjából az INA lényegesebb, mint Hernádi...jó lenne megtartani, de az INA árán nem kell.

Mészáros Laci 2013.10.15. 14:56:18

@mrbateman:

Az INA bárkinek történő eladásával a MOL csúnyát bukna -- kivéve, ha az a bárki az INA-ra áhítozó oroszok (strómanja), mert nekik az INA a menedzsment jogokkal sokkal többet érne, mint bármely normálisan műküdő piaci szereplő számára.

szóval a lehetséges kimenetelek kb sorrendbe rakva:
1. INA megtartása a menedzsment jogokkal együtt
2. Hernádi beáldozása és a menedzsment jogok megtartása. A horvátok kormányzati szinten egyértelművé tették, hogy nekik nem Hernádi feje kell, hanem a menedzsment jogokat akarják visszavenni, szóval ennek a kimenetelnek a valószínűsége nulla.
3. INA eladása az oroszoknak
4. INA eladása bárki másnak, mint az oroszok (a menezsment jogokkal kapcsolatos kockázatok miatt csúnya diszkonttal)
5. Hernádit a horvátok leültetik Sanader mellé, a korrupcióra hivatkozva visszaveszik a menedzsment jogokat, a MOL kezében marad a 48%, ami pont annyit ér, mint 2009 előtt.

Szóval Hernádi kiadása a horvátok számára tuti bukta lenne a részvényesi érték szempontjából. mondom én ezt kívülállóként, szóval nincs jelentőségem.

mrbateman 2013.10.15. 15:13:11

@Mészáros Laci: Laci, te úgy vagy kívülálló, hogy konkrétan nem értesz ahhoz amiről beszélsz...nem azért vagy outsider, mert nincs részvényed.

Az INA az egyetlen lényeges és értelmes akvizíció a MOL történetében, másfél évtizedes napi szintű előkészítő munka előzte meg (nem csak, sőt kezdetben leginkább nem a MOL-nál), minden más felvásárlás csak egy nagyra hízott ÁFOR-t eredményez. Nem tudsz mondani jelentős olajvállalatot közvetlen tengeri kapcsolat nélkül, értelmezhetetlen.

Ha elmegy az INA az a MOL vége, ha az oroszoknak akarod eladni, annak annyi előnye van, hogy az agónia nem tart tizenévig, hanem lepereg a homok 5 éven belül. A tét nem több, csak ennyi.

Mészáros Laci 2013.10.15. 15:25:03

@mrbateman:

Ok, az opciók közül húzd ki a 3-4-et. Így sem érdemes Hernádit beáldozni mert semmit nem kap érte a MOL.

mrbateman 2013.10.15. 15:33:13

@Mészáros Laci: Hernádit beáldozni - éveken át tartó, az együttműködés látszatára nagyon ügyelő jogi évődés után (ez már el lett baszva), időt nyerve - egy értelme van: kihúzni a támadás méregfogát.
A MOL sorsa nem egyenlő Hernádiéval, az nem automatizmus, hogy ha Hernádi elbukik egy nagyon erősen 3 esélyes büntetőügyben, akkor a MOL, mint társaság üzletileg sérül.

Mészáros Laci 2013.10.15. 15:53:05

@mrbateman:

Nem, a mol a menedzsment jogok elvesztésével sérülne.
A horvátok ezt akarják. Hernádi nekik ehhez csak eszköz. Ha kiadjuk hamar lezavarják az eljárást, elítélik, menedzsment jogokat kisajátítják. Ez elég egyértelmű. Hernádi ebben a játékban kellék, nem főszereplő.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.16. 12:32:11

Linic megjegyzéseivel Cacic pozícióját kívánja megnehezíteni azzal, hogy irritálja a magyarokat."

nem értem, miért mi cacic pozíciója?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.16. 12:33:51

az INA Felügyelő Testületébe kerölést akarja megakádolyozni linic?
bocs reggel van

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.16. 12:36:48

@nincs_itt: Aki ismeri, tudja, hogy mekkora tetű"

miért ki ismeri? nyilván az, de tudnál mondani vmi konkrétumot?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.16. 12:38:52

@Köz-Legény: a nokiásdobozok országában minden elképzelhető.
szerintem amúgy utalták a pénzt, vmi offsórba.
de ki beszél arról amúgy hogy a személyesen tette? szerintem még a horvátok se így fogalmaznak

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.16. 12:47:43

@A Hannibal Lektűr-attitűd: durva, ebben az ügyben jobban lehet ködösíteni, mint a napraforgóbloggal
attól még lehetnek benne részigazságok

Link elek 2013.10.16. 13:05:26

Vegre tisztul a magyar kozelet, csak az a baj, hogy nem a magayr ugyeszseg korozi ezeket a rohadekokat, hanem a horvat.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.16. 13:17:25

@Erő e-meló: van arra vmi utalás, netalántán bizonyíték, hogy Az EU legkorruptabb bírósága a horvátoké?
nem hinném, hogy korruptabb lenne a magyar, vagy a román bíróságnál.

DezInf 2013.11.11. 10:40:49

@­DezInf:

Te nyomoronc nicktolvaj!

A saját neveden miért nem írsz?
Miért más bőrébe bújsz te cseresznyétlen?

Csak nem buzeráns vagy, és ezért bújsz más személyisége mögé?

Minden fidexhívő ilyen mint te, vagy ez csak a te személyes betegséged?

Már a nicktolvaj fidexbuzeránsok is jobban teljesítenek!
süti beállítások módosítása